Belastingaangiften

De Belastingdienst beschikt tegenwoordig over goede tools en helpdesks waarmee u belastingaangiften eigenhandig kunt doen. Belastingaangiften blijven echter vaak vragen oproepen voor ondernemers. Daarnaast wijzigen de aangiften regelmatig en u moet zichzelf afvragen of u zich steeds in de aanpassingen wilt verdiepen. Adminto is en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen, kan de aangiften voor u uitvoeren en zal u de juiste vragen stellen, zodat er bijvoorbeeld geen aftrekposten over het hoofd worden gezien.

Er zijn diverse soorten aangiften voor ondernemingen die Adminto voor u uit handen kan nemen.

Omzetbelasting
Deze belasting dient iedere onderneming periodiek aan te geven bij de Belastingdienst. De periodiek kan zijn per maand, kwartaal of per jaar. Dat bepaalt de Belastingdienst.

Suppletie aangifte Omzetbelasting
Met deze aangifte worden – tijdens het samenstellen van de jaarrekening - correcties op de Omzetbelasting aan de Belastingdienst kenbaar gemaakt.

Aangifte ICP
Met ingang van 1 januari 2010 moet u naast geleverde goederen aan landen binnen de EU, ook geleverde diensten opgeven. Dit wordt de ICP-aangifte (Intracommunautaire Prestaties) genoemd. De ICP-aangifte vervangt hiermee de opgaaf ICL.

Loonbelasting (loonheffing)
De loonbelasting – ook wel bekend als loonheffing -  dient per vier weken of maandelijks ingediend te worden bij de Belastingdienst. Dit geldt alleen als u personeel in dienst heeft.

Inkomstenbelasting
De aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers is ingewikkelder dan de bekende particuliere variant, omdat er een winstaangifte ingediend moet worden. De aangifte inkomstenbelasting wordt gedaan nadat de jaarrekening is opgemaakt en door u is goedgekeurd. Daarbij dient er jaarlijks een schattingsformulier (zie onder) naar de Belastingdienst te worden gestuurd.

Vennootschapsbelasting
Elke vennootschap (behalve een vof) is verplicht om de aangifte vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst in te dienen. De aangifte vennootschapsbelasting wordt gedaan nadat de jaarrekening is opgemaakt en door u is goedgekeurd. Daarbij dient er jaarlijks een schattingsformulier (zie onder) naar de Belastingdienst te worden gestuurd.

Kapitaalbelasting
De kapitaalbelasting moet direct na oprichting worden aangegeven door vennootschappen (behalve vof). Adminto kan dit voor u verzorgen.

Schattingsformulieren
De Belastingdienst verlangt eens per jaar een schattingsformulier van uw bedrijf.  Dit geldt zowel voor de inkomstenbelasting (bij een eenmanszaak en vof) als voor de vennootschapsbelasting (bij alle vennootschappen, behalve vof). Aan de hand hiervan ontvangt u een voorlopige aanslag.

 

  Adminto Administratie
Administratiekantoor

Graaf Floriskade 40
2613 JV Delft
Tel: 015 - 889 82 82
Email: info@adminto.nl
Web: www.adminto.nl
KvK: 27364604

bullet Inloggen Basecone

bullet Inloggen Client Online

bullet Inloggen e-Boekhouden

bullet Inloggen Twinfield


bullet één aanspreekpunt
bullet online boekhouden
bullet transparantie
bullet scherpe tarieven


Adminto 2010 ©
Algemene voorwaarden