Financiële administratie

‘Financiële administratie’ wordt vaak ervaren als een nogal ruim begrip, terwijl concreet is aan te geven waaruit deze dienst bestaat. De financiële administratie van een onderneming bestaat uit:

  • Kasstukken (bonnen of nota’s) en daaruit voorvloeiend het kasboek
  • Bankafschriften van transacties die per pin zijn voldaan
  • Verkoopfacturen
  • Inkoopfacturen
  • Memoriaal, zoals loonjournaalposten en afschrijvingen activa
Adminto voert de administratie standaard uit in een betrouwbaar en veilig online boekhoudprogramma. De keuze is daarbij aan u op welke manier u de administratie aan Adminto aanlevert: een schoenendoos vol papier werkt niet erg efficiënt en komt u duurder te staan dan het geordend aanleveren van de te verwerken stukken. Adminto adviseert u daarbij in archiveringsmethoden.
De meest voordelige oplossing is echter om uw administratie (gedeeltelijk) zelf te voeren via internetboekhouden: u voert de documenten in, waarna Adminto deze controleert.

Als de financiële administratie is ingevoerd, draagt Adminto zorg voor de periodieke aangiften BTW (omzetbelasting). U ontvangt daarna een management letter* met aanbevelingen, opmerkingen en eventuele vragen. Nadat er een boekjaar is verstreken, wordt de jaarrekening samengesteld, gevolgd door de aangiften inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting.

*Een ‘management letter’ is een brief aan het management van een onderneming, waarin de openstaande debiteurenlijst, openstaande crediteurenlijst, balans en het kosten -en batenoverzicht zijn opgenomen.

  Adminto Administratie
Administratiekantoor

Graaf Floriskade 40
2613 JV Delft
Tel: 015 - 889 82 82
Email: info@adminto.nl
Web: www.adminto.nl
KvK: 27364604

bullet Inloggen Basecone

bullet Inloggen Client Online

bullet Inloggen e-Boekhouden

bullet Inloggen Twinfield


bullet één aanspreekpunt
bullet online boekhouden
bullet transparantie
bullet scherpe tarieven


Adminto 2010 ©
Algemene voorwaarden